02

Vanda Crescent

separator
Location
Singapore
Client
 
Year
2010
Area

Instead of completely demolishing this detached 1970s property, the architect preserved the foundation and skeleton of the original structure and gave it a contemporary makeover. The architectural concept was to keep the design clear, crisp and transparent.

An additional of 83 sq m of space was added to the original 700 sq m property to accommodate a large living & dining area, 1 guest room, 5 bedrooms and a maid’ quarters.

Bridging past and present, we incorporated the client’s collection of modern European and antique Chinese furniture. TID worked in tandem with Architect, RT+Q from the beginning to ensure that the interiors blend harmoniously with the architecture. We chose a palette of natural hues and earth tones so that the house looks as one from both inside and outside.